facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκός προβληματισμός μετά το πακετάρισμα των ελληνικών δόσεων στο ΔΝΤ

Προβληματισμός φαίνεται πως είναι η πρώτη αντίδραση των ευρωπαίων εταίρων μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συγχωνεύσει τις τέσσερις δόσεις που οφείλονται στο ΔΝΤ για τον Ιούνιο, και να μεταθέσει την πληρωμή για τις 30 του μηνός.

Το μάζεμα των πληρωμών δεν είναι ένα καλό σημάδι, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ευρωπαίος αξιωματούχος, τονίζοντας πως η διαπραγμάτευση θα είναι «δύσκολη από εδώ και στο εξής».

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται στις Βρυξέλλες αύριο Παρασκευή για νέο γύρο πολιτικών επαφών με τους εταίρους.

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Κομισιόν, αλλά ούτε και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσει εκ νέου το «κούρεμα» που ζητά για την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται πως η απόφαση της Αθήνας να «πακετάρει» τις δόσεις του Ιουνίου – συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ – ελήφθη περίπου 20 ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την πρώτη δόση (300 εκατ. ευρώ), που κανονικά ήταν προγραμματισμένο να καταβληθεί την Παρασκευή.

Η κίνηση της Ελλάδας δεν αποκλείεται να εξέπληξε και το ίδιο το ΔΝΤ, με δεδομένο ότι ούτε δυο ώρες νωρίτερα η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ – επικαλούμενη ακριβώς τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες – εμφανιζόταν βέβαια πως η πληρωμή της Παρασκευής θα γίνει.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news