facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Καλύτερα θωρακισμένη η ευρωζώνη - Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες

Η πόρτα παραμένει ανοικτή για την Ελλάδα, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπουμ μετά το πέρας της δεύτερης συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία πραγματοποιήθηκε απόντος του Γ. Βαρουφάκη, τονίζοντας πάντως πως η ευρωζώνη είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση απ' ό,τι πριν την κρίση.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα», πρόσθεσε τονίζοντας πως οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να παράσχουν τεχνική βοήθεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Όλοι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα αν και όταν χρειαστεί μετά την εκπνοή του προγράμματος», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup προσθέτοντας πως η πόρτα είναι ανοικτή για περισσότερες συνομιλίες με την Ελλάδα.

«Η διαδικασία δεν έχει τερματιστεί και πιθανότατα δεν θα τερματιστεί ποτέ», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωζώνη θα παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις ενώ θα συναντηθεί εν νέου αν χρειαστεί.

«Ο Βαρουφάκης έφυγε μόνος του πριν τελειώσει το Eurogroup. Η νέα συνάντηση ζητήθηκε από αρκετούς υπουργούς Οικονομικών. Αν κριθεί αναγκαίο θα γίνει νέα συνεδρίαση του Eurogroup», συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Στην επίσημη ανακοίνωση της ευρωζώνης μετά το πέρας των εργασιών δηλώνεται: «Τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης σκοπεύουν να κάνουν πλήρη χρήση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και στη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.

Η εκπνοή του ελληνικού προγράμματος, χωρίς άμεση προοπτική νέου, θα απαιτήσει μέτρα από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να προστατευτεί η σταθερότητα του ελληνικού οικονομικού συστήματος»

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news