facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Φώφη Γεννηματά: Αφήστε το δημοψήφισμα - Κάντε εκλογές

«Ανακαλέστε την απόφασή σας για δημοψήφισμα και προχωρήστε άμεσα σε εκλογές. Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει» είπε η κυρία Φώφη Γεννηματά κατά την συζήτηση για την πρόταση δημοψηφίσματος απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

«Δεν είχατε και δεν έχετε εντολή για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Δεν είχατε και δεν έχετε εντολή να παίζετε με τη μοίρα της χώρας» είπε για να συνεχίσει «Δεν είναι πρώτη φορά Αριστερά να δημιουργείτε διαρκώς θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι πρώτη φορά Αριστερά αυτή η διχόνοια, δεν είναι Αριστερά να παίζεται τη χώρα στα ζάρια, δεν είναι πρώτη φορά Αριστερά να κινείστε διαρκώς με τη λογική «εσείς δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».

Στην πρώτη της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγεί την χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης επισημαίνοντας πως «Το eurogroup συνεδριάζει χωρίς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για το πώς θα διασφαλιστεί από την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Πρόσθεσε πως «Οι τράπεζες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κάλυψη. Η χώρα απειλείται με χρεοκοπία και οι πολίτες με τις συνέπειες».

«Έχετε συνειδητοποιήσει την ευθύνη σας;» είπε απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό για να συνεχίσει «θα κληθείτε να λογοδοτήσετε ως ο μοιραίος άνθρωπος».

«Το ΠΑΣΟΚ κάνει έκκληση για εθνική συνεννόηση για να δουλέψουμε για μια βιώσιμη λύση. Εσείς σταθερά το αρνείστε και αδιαφορείτε για τις προτάσεις μας» είπε κορυφώνοντας την επίθεσή της στην κυβέρνηση και πρόσθεσε «Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης εσείς το καθορίσατε. Η συζήτηση με τους εταίρους οδηγήθηκε με δική σας ευθύνη σε διαδικασία μεγαλύτερων απαιτήσεών τους».

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση είπε «Απαιτήσατε εσείς μείγμα μέτρων που δημιουργεί μεγαλύτερη ύφεση και στρέφεται εναντίον των νοικοκυριών. Εσείς ζητήσατε αύξηση ΦΠΑ και έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων. Αύξηση εισφορών σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Αν οι εταίροι αποδέχονταν ως είχε το δικό σας πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων 8 δις ευρώ θα ζητούσατε την γνώμη του λαού; Θα πιστεύατε ότι ο λαός θα ένιωθε υπερήφανος για τα δικά σας λάθη και τις ολέθριες συνέπειες στην οικονομία;».

Απευθυνόμενη δε προς του εταίρους επισήμανε ότι «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι εταίροι να επιδείξουν αλληλεγγύη, να μην επιμείνουν σε ακραία μέτρα» και πως «Αν η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία δεν δώσει απάντηση, σύντομα ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, θα κάνει την εμφάνιση του σε ολόκληρη την Ευρώπη». Ωστόσο, είπε πως η κυβέρνηση «διευκολύνει όσους δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news