facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Στον... ΣΥΡΙΖΑ κολλάει η συμφωνία, λέει η αντιπολίτευση

Στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και στους... αντάρτες της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη δυστοκία επίτευξης της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Κοινή θέση τους ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στους δανειστές και στην Αριστερή Πλατφόρμα, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει εντός των τειχών παρά στο εξωτερικό και ότι τα μηνύματα και οι δημόσιες παρεμβάσεις του αφορούν κυρίως το εσωτερικό ακροατήριο.
Η κατάσταση, ωστόσο, ομολογούν άπαντες, έχει φτάσει σε οριακό σημείο και καλούν τον πρωθυπουργό να κόψει το γόρδιο δεσμό και σύντομα να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, δίνοντας ανάσα στην εξουθενωμένη κοινωνία.
Στη Ν.Δ. εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία, διαπιστώνουν ότι η για πολλοστή φορά αισιοδοξία της κυβέρνησης αναιρέθηκε αμέσως από τον ορυμαγδό δηλώσεων από το εξωτερικό και ερμηνεύουν την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Οικονομικών και τη δήλωσή του από εκεί ως μία προσπάθεια κατευνασμού της ανησυχίας των πολιτών για το τραπεζικό σύστημα, εν όψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
"Ας τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο για τη χώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης, προσθέτοντας ότι "η αβεβαιότητα συνεχίζει να παραλύει τη χώρα". Στη Συγγρού πιστεύουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο, καλούμενη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα διαμορφούμενα δεδομένα.
Για αντιφατικά μηνύματα του πρωθυπουργού κάνουν λόγο στο Ποτάμι, και διαπιστώνουν την έντονη πίεση που δέχεται ο κ. Τσίπρας από την εσωκομματική του αντιπολίτευση.
"Το μεγαλύτερο ζόρι το τραβάει εδώ, όχι έξω. Το στοίχημά του είναι πώς θα μπορέσει να περάσει τη συμφωνία από μέσα", έλεγε χθες στενός συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος εκτιμά ότι η πολυπόθητη σύγκλιση των δύο πλευρών τελικά θα επέλθει. Από την άλλη, λένε στο Ποτάμι, πολλά κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και την επικείμενη συμφωνία δεν έχουν διευκρινιστεί στο ελάχιστο και στο πλαίσιο αυτό, καλούν το Μέγαρο Μαξίμου "να δώσει επιτέλους υπεύθυνες απαντήσεις", ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες την πραγματικότητα.

"Όλα στον αέρα"

Την εικόνα ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν προχωρήσει έχουν στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας προς επίρρωσιν τούτου και στο μπαράζ των δηλώσεων από Ευρώπη και Αμερική αμέσως μετά τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. "Όλα είναι στον αέρα. Το ζήτημα είναι πόσο διατεθειμένοι είναι να υποχωρήσουν", ανέφερε αργά το βράδυ υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος που μιλούσε για μια ακόμα επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης "να δημιουργήσει κλίμα", με δέκτη το εσωκομματικό ακροατήριο. Μίλησε δε για μια "απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποτρέψει τη φυγή των τραπεζικών καταθέσεων, ύστερα από όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες".
Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους, η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει την ελπίδα πως η κυβέρνηση, έστω την ύστατη στιγμή, θα αποτρέψει ένα αδιέξοδο "που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας, ανεξάρτητα από τις παράπλευρες απώλειες των εταίρων μας".
Τέλος, με δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης σχολιάζουν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή τις εξελίξεις. Ο Περισσός υποστηρίζει πως "το πλαίσιο συμφωνίας παραπέμπει σε νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, αφού περιέχει διατήρηση του σημερινού αντιλαϊκού πλαισίου". Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στάσης μετά την ανάληψη της εξουσίας. "Και μνημονιακοί και κομμουνιστές! Απ΄ όλα έχει ο μπαξές", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news