facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Στρατούλης στο MEGA για συντάξεις: "Δεν θα υποχωρήσουμε"

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει επ' ουδενί πίσω στο θέμα των συντάξεων στέλνει μέσω του MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, την ώρα που η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά με δηλώσεις της παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι το σύστημα δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κυβέρνηση για να επιταχύνει τις διαδικασίες εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Απριλίου, πρόκειται να εμπλουτίσει τη λίστα Βαρουφάκη με νέα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, με την επιβολή έκτακτης εισφοράς με κριτήρια υψηλού εισοδήματος και μεγάλης περιουσίας να κερδίζει έδαφος.

"Η προγραμματική δέσμευσή μας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων είναι 'κόκκινη γραμμή' της κυβέρνησής μας στις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους δανειστές. Δεν θα υποχωρήσουμε από αυτό το σημείο ό,τι κι αν κάνουν" τονίζει στο MEGA ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο ίδιο μήκος είναι τα όσα λέει ο αναπληρωτής υπουργός και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά". Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια θετική συμφωνία η οποία δεν θα θίγει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δεν θα οδηγεί σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σε νέες φορομπηχτικές πολιτικές.

"Οι κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει είναι απαράβατες και δεν τις διαπραγματευόμαστε" σημειώνει ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:

"Η κυβέρνησή μας οφείλει να δώσει -και θα δώσει- οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές, που οδήγησαν σε όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης και οικονομικό μαρασμό. Την ώρα που όλοι συνομολογούν την οικτρή αποτυχία των μνημονίων, δεν μπορεί οι δανειστές -και δεν το επιτρέπουμε- να επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα και να μας συμπεριφέρονται με αποικιοκρατικού τύπου πρακτικές οικονομικής ασφυξίας".

Στην ίδια συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζει πως "καμία πίεση και κανένας πολιτικός ή οικονομικός εκβιασμός των δανειστών της χώρας ή των λεγόμενων θεσμών δεν θα τεθεί πάνω από την πρόσφατη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή κυριαρχία".

"Στο δίλημμα που μας θέτουν, ή οικονομική ασφυξία ή πλήρης υποταγή και νέα μνημόνια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε. Η χώρα μας, παρότι φαίνεται μικρή και αδύναμη, έχει αποκτήσει ένα αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο και αρκετές εναλλακτικές δυνατότητες, για να μη συνεχιστούν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές της λιτότητας" υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα, αίσθηση και "βροχή" σχολίων έχει προκαλέσει το μήνυμα για "Καλή Ανάσταση" που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός μέσω twitter.

Ο κ. Στρατούλης ανάρτησε στην παλτφόρμα του twitter μια φωτογραφία που εμφανίζει ένα κόκκινο αυγό που συμβολίζει την κυβέρνηση, να σπάει ένα αυγό γαλάζιο, που παραπέμπει στο χρώμα της Συγγρού, στο οποίο αναγράφεται "συμφέροντα, μνημόνια, περικοπές". Στα δεξιά της φωτογραφίας αναγράφεται η ευχή για "Καλή Ανάσταση".

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news