facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κυβέρνηση σε Σουλτς: Περιττές οι συστάσεις - Δεν ζητήσαμε βοήθεια από τον Πούτιν

Αυτονόητο κυριαρχικό δικαίωμα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία, δίνοντας απάντηση στις "νουθεσίες" του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Δυο φορές σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Βουλής ξεπέρασε τα όρια και ούτε λίγο ούτε πολύ μάλωσε έναν αρχηγό κράτους για την απόφασή του να επισκεφτεί μια χώρα!

Μετά τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σουλτς επανέλαβε τις... "νουθεσίες" του προς τον Αλέξη Τσίπρα σχεδόν ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είναι περιττές οι συστάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς γιατί η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πώς κινείται και τι πράττει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρεί αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα την πραγματοποίηση επισκέψεων σε χώρες όπως η Ρωσία, και η ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών διμερών σχέσεων, διεμήνυσαν ελληνικές πηγές στον κ. Σούλτς.

Παράλληλα, ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως θα δωθεί έμφαση σε θέματα όπως η ενίσχυση των αμοιβαίων επενδύσεων, η προώθηση των εξαγωγών στη Ρωσία, καθώς οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.Η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα από τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει και επιθυμεί την επίλυσή τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε εξάλλου Έλληνας αξιωματούχος στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

"Δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια. Επιθυμούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χρέους και χρηματοδότησης στο πλαίσιο της ευρωζώνης", δήλωσε ο αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.

"Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα κάνει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης το κυρίαρχο δικαίωμα να επιδιώξει και να βελτιώσει τις διμερείς της σχέσεις", πρόσθεσε.

Ο Έλληνας αξιωματούχος εξέφρασε επίσης αισιοδοξία ότι το Euro Working Group θα ανοίξει τον δρόμο για μία θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news