facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας να προχωρήσει άμεσα στον έντιμο συμβιβασμό»

Την εκτίμηση ότι «η χώρα θα γκρεμιστεί» αν καθυστερήσει η κυβέρνηση να κάνει τον «έντιμο συμβιβασμό» εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Καλεί τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα και παράλληλα να λύσει τα θέματα διγλωσσίας μέσα στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης λέει ότι του προτάθηκε να μπει στην κυβέρνηση με «ένα-δύο υπουργεία» αλλά δεν το έκανε γιατί μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε ουσία. Κάλεσε, δε, τον Αλ.Τσίπρα να καταγγείλλει δημοσίως αν δέχεται πιέσεις για να διώξει τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστεί με Το Ποτάμι.

«Αν όντως ο Πρωθυπουργός πιέζεται, να βγει να το καταγγείλε» δήλωσε στη Realnews ο Σταύρος Θεοδωράκης για τα περί πιέσεων που δέχεται ο κ. Τσίπρας να διώξει τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστεί με το Ποτάμι.

Όπως ανέφερε, του προτάθηκε κυβερνητική συνεργασία και αρνήθηκε, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετάσχει στο μέλλον λέγοντας: «Η χώρα έχει ανάγκη από μια επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών. Χωρίς λαϊκιστές αλλά με ανθρώπους που γνωρίζουν. Τι θα άλλαζε αν το Ποτάμι έπαιρνε σήμερα "ένα-δύο υπουργεία"; Τίποτε δεν θα άλλαζε. Η κυβέρνηση είναι ένα συγκοινωνούν δοχείο. Δεν μπορεί ο αντιπρόεδρος να λέει "θα παραχωρήσουμε τον ΟΛΠ στους Κινέζους" και ο υπουργός να απαντάει "εγώ και οι συνδικαλιστές δεν θέλουμε τους Κινέζους". Αυτά πρέπει να λύσει ο πρωθυπουργός και δεν τα λύνει».

Ο Στ. Θεοδωράκης απέρριψε την ιδέα της οικουμενικής ή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο με Σαμαρά – Βενιζέλο.

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης εξέφρασε το φόβο ότι «η χώρα θα έχει γκρεμιστεί» αν καθυστερήσει η κυβέρνηση να κάνει τον «έντιμο συμβιβασμό».

Πρόσθεσε, δε, πως «κάθε μέρα που περνάει, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο πολύ. Υπερηφανεύονται ότι "τουλάχιστον πληρώσαμε μισθούς και συντάξεις". Μα η Ελλάδα δεν έχει μόνο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις δεν πληρώσαν προμηθευτές, άρα δεν πληρώθηκαν και οι εργάτες των προμηθευτών, δεν έγιναν οι προγραμματισμένες επιστροφές ΦΠΑ και δεν έδωσαν ούτε τα λεφτά που έχουν προπληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. Εσείς πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα αντέξει η κοινωνία με όλα αυτά;»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει στον Αλ. Τσίπρα «να μην καθυστερεί άλλο τον έντιμο συμβιβασμό στον οποίο αναφέρθηκε. Και να πάψουν οι υπουργοί του να μαλώνουν μεταξύ τους και να πάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό και όχι για τις συντεχνίες, τα συμφέροντα και τις συνιστώσες τους».

Τέλος επέμεινε στην κριτική του για την Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας: «Η πρόεδρος της Βουλής εξελίσσεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα. 'Ο,τι προεδρεύει το καταστρέφει. Δεν το λέω εγώ. Το λέει όλη η αντιπολίτευση –πλην Χρυσής Αυγής– και συμφωνεί μαζί μας και ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news