facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ν. Παρασκευόπουλος: Η διάταξη αφορά και τον Σάββα Ξηρό

Σε δημόσια παραδοχή ότι η διάταξη του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σε κρατουμένους με αναπηρία να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι τους αφορά και τον Σάββα Ξηρό προέβη σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η διάταξη αυτή αφορά τρία άτομα, το ένα έχει πεθάνει και από τα δύο που έχουν μείνει ο ένας είναι καρκινοπαθής και ο άλλος ο Σάββας Ξηρός, για τον οποίο είπε ότι έχει αναπηρία 98%, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν πλεόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Επισήμανε ότι οι όροι περίθαλψης στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν είναι κατάλληλοι και ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει ο Σάββας Ξηρός να εκτίσει την ποινή στο σπίτι του. Πρόσθεσε ότι η τιμωρία συνεχίζεται με μετατροπή όμως του τρόπου έκτισης.

"Δεν θέλουμε με οποιονδήποτε τρόπο έστω κατά παρεξήγηση αυτή η μετατροπή της εκτέλεσης σε κράτηση να θεωρηθεί ως οποιοσδήποτε εξαγνισμός ή άφεση ή απόλυση", είπε ο υπουργός.

Σε επισήμανση του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλιστα ότι ο Σάββας Ξηρός τραυματίστηκε στα μάτια όταν προσπαθούσε να βάλει βόμβα για να σκοτώσει άλλους ανθρώπους, ο κ. Παρασκευόπουλος προέβη και σε μια δεύτερη παραδοχή, λέγοντας ότι η αδυναμία της ελληνικής Πολιτείας να τον περιθάλψει αποτελεσματικά όπως έπρεπε οδήγησε στην τύφλωσή του. "Οι συνθήκες που τους πρόσφερε η ελληνική πολιτεία, τον τύφλωσε", είπε.

Στην επιτροπή Δικαιοσύνης μίλησε και ο γιος του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη Νίκου Μομφεράτου, Γιώργος, μέλος της οργάνωσης "Ως Εδώ".

Σημείωσε ότι η διάταξη έχει σκοπό να απελευθερώσει τον Σάββα Ξηρό με πρόσχημα το προσωπείο του ανθρωπισμού, "αγνοώντας ότι αυτό τον τρόπο εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού στη χώρα μας" και κάνει την τρομοκρατία θέμα διαπληκτισμού μεταξύ των κομμάτων, ενώ ζήτησε από τους βουλευτές να μην αφαιρούν το δικαίωμα της δικαίωσης των νεκρών με την τιμωρία των ενόχων "επειδή δεν χρησιμοποιούν προσφιλείς μεθόδους όπως οι καταλήψεις, οι απεργίες πείνας, επειδή πιστεύουμε ότι ο πόνος μας είναι ιδιωτική μας υπόθεση που δεν χωρά εκμετάλλευση".

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να προσαρμόσουν τη δημοκρατία στα μέτρα των τρομοκρατών και επίσης δεν πρέπει η δημοκρατία να υποχωρήσει μπροστά στην τρομοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε -όπως είπε- όχι ως βουλευτής αλλά ως συγγενής θύματος τρομοκρατικής επίθεσης κάλεσε τον Ν. Παρασκευόπουλο να τον κοιτάξει απευθείας στα μάτια και να του πει αν θα έχει τη συνείδησή του ήσυχη για αυτό το οποίο κάνει "με αυτό το νομοθέτημα".

Πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο κάποιος που έχει καταδικαστεί πέντε φορές ισόβια να αντιμετωπίζεται το ίδιο με κάποιον που έχει καταδικαστεί μια φορά.

"Ο Σάββας Ξηρός δεν είναι πολιτικός κρατούμενος ούτε αριστερός αγωνιστής. Και είναι αδιανόητο να δίνεται η εντύπωση ότι αντιμετωπίζεται ως τέτοιος από την κυβέρνηση" υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια ΚΤΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Φώφη Γεννηματά.

"Η Ποινική Δικονομία προβλέπει τη διακοπή της ποινής εάν τα Δικαστήρια πειστούν για την αναγκαιότητα. Οι βουλευτές δεν είμαστε ούτε γιατροί, ούτε δικαστές. Σε καμία περίπτωση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν επιτρέπεται να νομοθετεί 'φωτογραφικά'. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ευθύνη να βελτιώσει τις συνθήκες νοσηλείας για όλους τους κρατούμενους. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την Κυβέρνηση να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες που είχε ως αντιπολίτευση" τονίζει η κ. Γεννηματά.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news