facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Συνάντηση με Τσίπρα ζητούν οι εκπρόσωποι φορέων από την αγορά φαρμάκου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ζητούν οι εκπρόσωποι όλων των φορέων από τον χώρο του φαρμάκου μπροστά στον κίνδυνο να μην πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ), εκφράζουν την αγωνία τους για την περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορέσει να προχωρήσει σε εξόφληση των παρόχων μέχρι τα τέλη του Απρίλιου.

«Το αποτέλεσμα», σημειώνουν, «θα είναι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων που θα πλήξουν κυρίως τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, εκτεταμένες πτωχεύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής με πρώτα θύματα τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες. Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν θα μπορούν να τηρήσουν τα αποθέματα ασφαλείας για την ελληνική αγορά».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news