facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Επιμένει ο Αλ. Μητρόπουλος ότι έχει ακυρωθεί το πρόστιμο

Απάντηση στις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ότι καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής προ δεκαπενταετίας έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι το πρόστιμο έχει ακυρωθεί, με απόφαση του διοικητικού Εφετείου, πριν από δύο μήνες.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε ακόμη ότι μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο που αποκάλυπτε την υπόθεσή του, συγγενικό του πρόσωπο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς και ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης από τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη.

"Στις 27-10-2011 είχε περατωθεί ο φορολογικός μου έλεγχος από το ΣΔΟΕ για τη δεκαετία του 2000, ο οποίος είχε διαταχθεί με εντολή της κυβέρνησης των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου και είχε αποδείξει ότι ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα θέσει υπόψη τους, επίσης, ότι μόλις είχα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου από τον έλεγχο που είχε διατάξει σε βάρος μου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης για ολόκληρη τη δεκαετία του '90", ανέφερε.

Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου για να του επιδώσει απόφαση της Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μητρόπουλος ζητεί από τον Πρωθυπουργό την πρόεδρο της Βουλής, αλλά και από τον υπουργό κατά της Διαφθοράς κ. Νικολούδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να προστατεύσουν τον ίδιο και την οικογένειά του και προσθέτει: "Να διασφαλίσουν απρόσκοπτα την ανεξαρτησία Ελλήνων δικαστών που στάθηκαν όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους".

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news