facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ανοιχτή αλλά «εξπρές» πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ΔΣ της ΕΡΤ

Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του προέδρου του ΔΣ, του διευθύνοντος συμβούλου και των τριών λοιπών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατόπιν της ψήφισης του νόμου.

Η θητεία των µελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής και μπορεί να ανανεώνεται για µία φορά, παρατείνεται δε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι αρμοδιότητες του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και αυτές του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ περιγράφονται στα άρθρα 7 και 8 του Ν. 4324/2015 (Α' 44/29.04.2015).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικώς, μέσω της σχετικής πλατφόρμας στον διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr μέχρι τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, 12:00.

  • Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
  • H αίτηση

  • Ποτάμι: Αφού είναι προαποφασισμένο, ας τους διορίσει

    Το γεγονός ότι η προθεσμία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος είναι μόνο μέχρι τη Δευτέρα, και μεσολαβεί το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στηλίτευσε το Ποτάμι, το οποίο εκτιμά ότι απευθύνεται σε «ενδιαφερόμενους που ήταν έτοιμοι από καιρό».

    Η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει: 

    »Η πρώτη φορά αριστερά δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα.

    »Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της σφοδρής –και εκ των ένδον- κριτικής για το νόμο για την ΕΡΤ και η επιβεβαιώσή της ήρθε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Τη μεθεπομένη της ψήφισης του νόμου, ο οποίος δημιουργεί μια ασφυκτικά ελεγχόμενη από την κυβέρνηση και τον υπουργό ραδιοτηλεόραση, που ψευδεπίγραφα αναφέρεται ως δημόσια, η οποία δεν είναι και βιώσιμη, δημοσιεύθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για το νέο Δ.Σ.

    »Φυσικό θα μπορούσε να πει κανείς. Έλα, όμως, που η πρόσκληση αναρτήθηκε σήμερα και λήγει τη Δευτέρα 1.00 μ.μ. Πρόκειται για πρόσκληση υπερεπείγουσα αφού έχει διάρκεια μικρότερη των 24 εργάσιμων ωρών (!!), καθώς μεσολαβεί και το τριήμερο αργιών.

    »Βέβαια οι ενδιαφερόμενοι ήταν έτοιμοι από καιρό. Αφού είναι προαποφασισμένο, λοιπόν, ας διορίσει τους εκλεκτούς του ο Υπουργός Επικρατείας μόνος του. Εξ άλλου όπως νομοθέτησαν η Βουλή απλώς θα εκφράσει άποψη.

    »Είχαμε προειδοποιήσει στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή πως πρώτα με το “μαύρο” και τώρα το “συριζονόμο” η ΕΡΤ κινδυνεύει να γίνει η “πλατεία Κλαυθμώνος” του 21ου αιώνα. Να μετατραπεί, δηλαδή, στο πρώτο λάφυρο επί του οποίου θα επιπίπτει με βάρβαρο τρόπο κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση για να το λεηλατεί, να το ξεθεμελιώνει κι όλα πάλι από την αρχή.

    »Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ σύντομα.»

    in

    Δημοφιλεις αναρτησεις

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ

    inblogsgr news