facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής - Καταλήψεις δημόσιων χώρων

Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών, εισήλθαν το μεσημέρι στο προαύλιο της Βουλής, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν, ζητώντας, μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγειας, την κατάργηση του λεγόμενου "τρομονόμου" και των φυλακών τύπου Γ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε είκοσι προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «ντόμινο» καταλήψεων από ομάδες αντιεξουσιαστών για τους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Υπό κατάληψη τελούν τα δημαρχεία Νέας Σμύρνης και Ξάνθης, το ΑΠΘ, τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ενώ για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του ΕΚΠΑ.

Κατάληψη στα δημαρχεία Νέας Σμύρνης και Ξάνθης

Αναλυτικά, στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης η κατάληψη γίνεται για συμπαράσταση στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Με πανό που έχουν αναρτήσει οι αντιεξουσιαστές ζητούν "Κοινωνική Ταξική Αντεπίθεση".



Οι καταληψίες ζητούν την απελευθέρωση συντρόφων τους, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε απεργία πείνας (Ν. Μαζιώτης, Κ. Γουρνάς, Δ. Κουφοντίνας, Α. Σταμπούλος, Τ. Θεοφίλου, Φ. Χαρίσης κ.α.), την κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, καθώς και την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικού υλικού. Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, εκτιμά ότι η κατάληψη έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα τερματιστεί εντός της ημέρας.

Από τις 7 το πρωί, υπό κατάληψη τελεί και το δημαρχείο Ξάνθης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, όπως αναφέρεται σε πανό που έχει αναρτηθεί στην κεντρική είσοδο.

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο δημαρχείο, ζητώντας από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τους εργαζόμενους να βγουν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια το κατέλαβαν, ανάρτησαν το πανό και έκαναν διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την κατάληψη.



Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης "οι καταληψίες των ενημέρωσαν πως η δράση τους έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα ολοκληρωθεί ως το μεσημέρι".

Υπό κατάληψη το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι νεαροί κατέλαβαν το γραφείο ανάρτησαν πανό και ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Παράλληλα, συνεχίζεται και η κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Κατάληψη στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Εν τω μεταξύ, σε κατάληψη των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, έχει προχωρήσει ομάδα αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει πανό, στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση κρατουμένων.

Επίσης, μία δεύτερη ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής, στην οδό Κορίνθου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Υπό κατάληψη συνεχίζει να τελεί το ΕΚΠΑ

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια καθώς εκδιώχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.



Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.



Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η Πρυτανεία αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι "οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα".

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ

Κατάληψη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Νεαροί σηκώνουν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου. Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στην ομάδα που έχει κάνει κατάληψη στο ΕΚΠΑ.

Κ. Καραγκούνης: Oι καταλήψεις δημόσιων χώρων γενικεύονται

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Kώστας Καραγκούνης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ υπάρχει παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, «επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τις ιδεοληψίες της και τις νοοτροπίες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι πριν δύο εβδομάδες είδαμε αποκεφαλισμένα αγάλματα, λεηλατημένες εκκλησίες και κατεστραμμένους πανεπιστημιακούς χώρους.

«Αυτή την εβδομάδα, τι να περιμένουμε; Και ας μας πουν ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Ο κ. Τσίπρας ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news