facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

«Τελεσίγραφο» Σόιμπλε: Ο χρόνος της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα τελειώνει στις 30 Ιουνίου

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που βρισκόταν πριν από τις εκλογές, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό δρόμο για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι το πρόγραμμα έχει επεκταθεί δύο φορές και ότι η τρέχουσα επέκταση λήγει στις 30 Ιουνίου. «Έχουν χρόνο έως τότε» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία μέχρι αυτή την ημερομηνία εάν φυσικά θέλει να αξιοποιήσει τα χρήματα που της διαθέτει το πρόγραμμα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ό,τι και να γίνει».

«Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάναμε και έως τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα».

e-typos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news