facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Όχι μόνο δεν μειώθηκε η τιμή του φυσικού αερίου από την 1η Απριλίου αλλά η χρέωση αυξήθηκε

Μπορεί στις 15 Απριλίου το υπουργείο  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος Ενέργειας, ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ΔΕΠΑ να ανακοίνωναν τις προηγούμενες εβδομάδες ότι προχωρούν από την 1η Απριλίου 2015 σε μείωση κατά τουλάχιστον 16% στις τιμές φυσικού αερίου (σε σχέση με εκείνες που ίσχυαν τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο του 2015), ωστόσο αυτό όχι μόνο δε συνέβη, αλλά αυξήθηκαν κιόλας. 

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΠΑ Αττικής δείχνει τις τιμολογήσεις για τους οικιακούς καταναλωτές ανά μήνα. Τον Μάρτιο η τιμή (€/kWh) από 0,0666 τον Μάρτιο αυξάνεται στο 0,06934 τον Απρίλιο αντί να μειωθεί. 

Το υπουργείο, παρά ταύτα, είχε ανακοινώσει στις 15 Απριλίου ότι “οι νέες, σημαντικά χαμηλότερες τιμές, αφορούν όλους τους πελάτες της ΔΕΠΑ και όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες καταναλωτών αερίου (νοικοκυριά, βιομηχανία και ηλεκτροπαραγωγή), για τις ποσότητες που θα καταναλώνουν από 01/04/2015 και μετά”.  Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ΔΕΠΑ σε συντονισμό με το ΥΠΑΠΕΝ προτίθενται να προβούν και σε νέα ουσιώδη μείωση των τιμών του αερίου, από τις αρχές του προσεχούς Ιουλίου. 

Μιλώντας το protothema.gr με στελέχη της ΕΠΑ ανέφεραν ότι δεν έγινε σωστή ερμηνεία στην παραπάνω ανακοίνωση, καθώς η μείωση θα φανεί στα τιμολόγια από τον Μάιο. Ο πίνακας πάντως δείχνει ότι  η.... χρέωση ενέργειας έχει αυξηθεί αντί να μειωθεί.
 

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news