facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Συγκεντρώσεις το Σάββατο σε Αθήνα και άλλες πόλεις κατά των διακρίσεων

Δύο αντιρατσιστικά συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Το πρώτο ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και το δεύτερο στις 2 στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Ομόνοια καλούν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων.

Στην Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 11 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου και στα Χανιά στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.

Αίτημα είναι το κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, η παροχή ιθαγένειες στα παιδιά μεταναστών και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αναμένονται και σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος: «Ως Ελληνες, με βάση τη διαχρονική πολιτισμική και δημοκρατική μας παράδοση, έχουμε ποικιλοτρόπως αποδείξει ότι τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα».

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα καλείται να τηρήσει απαρεγκλίτως και να ενισχύσει αυτό το μήνυμα, δίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρει, το παράδειγμα διεθνώς.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news