facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Καταβλήθηκε και η τρίτη δόση στο ΔΝΤ

Καταβλήθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η τρίτη δόση από τα συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλει να αποπληρώσει στη χώρα μας εντός του Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα κατέβαλε στο ΔΝΤ περίπου 584 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απομένει μια ακόμα δόση, ύψους περίπου 336 εκατ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί την Παρασκευή.

Επίσης, την Παρασκευή, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μπαράζ πληρωμών αναμένεται να στενέψει τα ήδη μικρά περιθώρια ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ελληνικό Δημόσιο, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (τρόικα) για τη συγκεκριμενοποίηση και οριστικοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταστήσει σαφές πως τα περίπου 3,7 δισ. που απομένουν στο τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν πρόκειται να εκταμιευθούν, έστω τμηματικά, εάν δεν υπάρξει τουλάχιστον σημαντική υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Ακόμα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμα από το ΔΝΤ (δηλαδή σύνολο 7,2 δισ.), χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές αν το Ταμείο θα δεχτεί να προβεί σε εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης πριν την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news