facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ψυχρολουσία από Μοσκοβισί: Το ελληνικό χρέος δεν σβήνει – Ναι σε συμφωνία αν δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί συναρτώντας ευθέως την δυνατότητα επίτευξη συμφωνίας με την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να δεσμευτεί σοβαρά για μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να διαγραφεί.
«Το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το χρέος δεν μπορεί να «σβήσει». Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα «κούρεμα» ή «ανακούφιση» του χρέους» είπε ο κ. Μοσκοβισί σε συνέδριο στο Βερολίνο. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την περασμένη διετία.
Ο κ. Μοσκοβισί, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα, όντως, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο παρότρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει και στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.
«Η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους... εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου» τόνισε.
Για να καταλήξει: «Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί».
iefimerida


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news