facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

«Φτάνει πια, λίγη ευπρέπεια» λέει ο Γκάμπριελ για τις αναφορές Καμμένου

Σκληρή αντίδραση του «νούμερο 2» στη γερμανική κυβέρνηση, του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έχει προκαλέσει η όξυνση των τόνων μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου: «Φτάνει πια!», λέει, και, με φόντο ιδιαίτερα τις πρόσφατες αναφορές του Πάνου Καμμένου, τονίζει πως «δεν ζητούμε πολλά όταν περιμένουμε οι συζητήσεις για την οικονομική βοήθεια να γίνονται με σεβασμό και ευπρεπή τόνο».

Σε δηλώσεις του στην Bild, ο Γκάμπριελ υπογραμμίζει πως έχει «κάθε κατανόηση για το ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης».

«Δεν έχω όμως καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στη Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης» τονίζει ο αντικαγκελάριος.

Με την αναφορά του στα σχόλια για τον Β.Σόιμπλε, ο Ζ.Γκάμπριελ δείχνει τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε συνέντευξη που είχε δώσει στην ίδια εφημερίδα είχε πει ότι «εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε ότι ο Β.Σόιμπλε είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του για σκάνδαλο χρηματοδότησης».

Η αναφορά εκείνη είχε προκαλέσει μεταξύ άλλων και την αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου της Ευρωβουλής (επίσης, όπως ο Γκάμπριελ, προερχόμενου από το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα), που είχε πει ότι «ταύρος σε υαλοπωλείο θα ήταν καλύτερος διπλωμάτης από τον Π.Καμμένο», χαρακτηρίζοντας «λάθος» τη ελληνική συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Στις δηλώσεις του ο Γκάμπριελ τονίζει πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, δεν συμπεριφέρεσαι έτσι απέναντι στον άλλον».

«Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ», λέει, καταλήγοντας πως «δεν ζητούμε πολλά όταν περιμένουμε οι συζητήσεις για την οικονομική βοήεια να γίνονται με σεβασμό και ευπρεπή τόνο.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news