facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Νέες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος φέρεται να υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους και διαθέσιμους του Δημοσίου, αξιώνοντας μάλιστα προμήθεια 12% για τις δικηγορικές του υπηρεσίες, τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία.

Η εφημερίδα, Το Βήμα της Κυριακής, αποκαλύπτει ότι τελικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε προσλάβει τρεις συνεργάτιδές τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσλήψεις που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, κάτι που προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνεργάτιδες του υπουργού εξαιρέθηκαν από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και τους επιτρέπεται παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου να δικηγορούν. Επισημαίνεται ακόμη στην εφημερίδα, ότι οι συγκεκριμένες τρεις συνεργάτιδες ακολουθούν τον κ. Κατρούγκαλο από τότε που εκείνος -ως καθηγητής- παρακολουθούσε τα διδακτορικά τους.

Από τις τρεις δικηγόρους, τουλάχιστον οι δύο υπήρξαν αποδεδειγμένα στελέχη της πρώτης εταιρείας του υπουργού, ενώ η τρίτη υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδά του.

Μία ακόμα δικηγόρος προσελήφθη ως εξωτερικός συνεργάτης με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο). Είναι εκείνη που είχε αναλάβει την υπόθεση των μισθολογικών διαφορών των εργαζομένων του Ναυστάθμου Ελευσίνας και βρισκόταν στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και σήμερα, τα τηλέφωνα της εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» που υποτίθεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, λειτουργούν κανονικά, όπως και τα γραφεία στην οδό Λυκαβηττού και απλώς αφαιρέθηκε η σχετική πινακίδα από την είσοδο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε, ότι καμία από τις 4 συμβούλους που προσελήφθησαν δεν δούλευε στο δικηγορικό γραφείο του και χαρακτηρίζει το όλο θέμα «συνωμοσία», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ντροπή» την «προσπάθεια σπίλωσης νέων επιστημόνων».

Εν τω μεταξύ το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι το 2009 ο νυν υπουργός είχε κληρωθεί ως Διαιτητής για υπόθεση διεκδικήσεων των εργαζομένων ως πολιτικό πρόσωπο στο Ναύσταθμο Ελευσίνας. Με την τότε διαιτητική απόφασή του το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ρύθμιση Κατρούγκαλου άνοιξε τον δρόμο για να διεκδικηθούν νομικά από πλήθος εργαζομένων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας μισθολογικές αυξήσεις.

Γιώργος Κατρούγκαλος: "Πού είναι το σκάνδαλο;"

Με τα ερωτήματα «πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία, σπίλωσης νέων επιστημόνων;» απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει τοποθετήσει στο γραφείο του συνεργάτες του από τη δικηγορική του εταιρεία.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει:

«Από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόνη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.

Η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, το ΔΣ της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news