facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ecofin-Βαρουφάκης: Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα

Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση του προγράμματος

«Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα», δήλωσε προσερχόμενος στο συμβούλιο Ecofin στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως δήλωσε η Ευρώπη θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, ώστε να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. «Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Έλληνας, Ολλανδός ή Γερμανός. Στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδύσεις είναι σήμερα το μεγάλο ζήτημα για την Ευρώπη.

Προσερχόμενος στο Ecofin ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση του προγράμματος.

«Ελπίζω ότι θα ζητήσουν μία παράταση και τότε θα υπάρχει περιθώριο για ευελιξία» είπε. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες. Εναπόκειται στην Ελλάδα το τι θα πράξει», προσέθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει να διαπιστωθεί το αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά και ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε προσερχόμενος στο συμβούλίο υπουργών της ΕΕ πως μπορεί να υπάρξει νέο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν έχει νόημα η διεξαγωγή ενός νέου Eurogroup χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

Ο Σέλινγκ δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση του υφισταμένους προγράμματος, αναφέροντας πως υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news