facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με θέμα την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα

Έντονο παρασκήνιο με πολλά τηλέφωνα και συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών υπάρχει πίσω από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για το ελληνικό ζήτημα μετά και το επίσημο αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν πως στο τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συζητήθηκε το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα αφορά το ελληνικό πρόβλημα την επόμενη εβδομάδα.

Αν και δεν διευκρινίστηκε η ακριβής ημερομηνία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανότερες μέρες θεωρούνται η Τρίτη ή η Τετάρτη.

Tις προηγούμενες μέρες στο κεντρικό δελτίο του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα είχε αναφερθεί το ενδεχόμενο ο Έλληνας πρωθυπουργός να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αν δει "σκούρα" τα πράγματα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα από την συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Στόχος του κ.Τσίπρα είναι να επιδιώξει πολιτική λύση στο ελληνικό θέμα, γιατί θεωρεί πως το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι αμιγώς τεχνοκρατικό.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επικοινώνησε με τον Ιταλό ομόλογο του Μ.Ρέντσι, ο οποίος με την σειρά του είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ.

star

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news