facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Παράταση της δανειακής σύμβασης υπό όρους θα ζητήσει η κυβέρνηση

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης υπό όρους αναμένεται να υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στον πρόεδρο του Eurogroup την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα παράτασης θα έχει εξάμηνη διάρκεια, δηλαδή έως το τέλος Αυγούστου, και θα διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση από το πρόγραμμα (Μνημόνιο).

Στο κείμενο της αίτησης η Ελλάδα αναμένεται να αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της και θα αποδέχεται όρους που θα υποβάλει η ίδια η ελληνική πλευρά.

Όπως έγινε γνωστό, η σχετική αίτηση θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα στο «έγγραφο Μοσκοβισί» που παρουσιάστηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Δευτέρας.

Εάν οι διατυπώσεις στο αιτιολογικό του αιτήματος ικανοποιούν τους εταίρους, τότε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή.

Πηγές της ευρωζώνης λένε ότι για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί προϋποθέσεις και όρους.

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ και οι εταίροι της Ελλάδας θα εξετάσουν αν το ελληνικό αίτημα παράτασης περιλαμβάνει τέτοιες προϋποθέσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η Αθήνα δεν θέλει τη ρήξη και είναι διατεθειμένη να βρεθεί λύση. Το βασικό είναι το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος να ικανοποιεί όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί την Τρίτη, στην οποία συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news