facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους η Ζωή Κωνσταντοπούλου - ρεκόρ όλων των εποχών

Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, 235, εξελέγη το πρωί της Παρασκευής η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 στην Ολομέλεια. Η 39χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι επίσης η νεότερη βουλευτής που αναλαμβάνει Πρόεδρος της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε 235 ψήφους, ενώ υπήρξαν 61 λευκά και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

«Πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών» ανακοίνωσε ο Γιάννης Τραγάκης, προεδρεύων του σώματος κατά τη συνεδρίαση ως αρχαιότερος στη Βουλή. «Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης» προσέθεσε.

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ευχαρίστησε προσωπικά στα πρώτα της λόγια ως Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια ευχαρίστησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και τις κοινοβουλευτικές ομάδες που έδωσαν θετική ψήφο. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά της.

Προτού ξεκινήσει η διαδικασία ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσαν τον πολιτικό τους όρκο ως βουλευτές - καθώς απουσίαζαν στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν τελέστη την Πέμπτη η ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων.

Για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων προτείνονται οι Αλέξης Μητρόπουλος (α' αντιπρόεδρος), Γιάννης Μπαλάφας (β' αντιπρόεδρος) και Δέσποινα Χαραλαμπίδου (γ' αντιπρόεδρος). Από τη ΝΔ υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κοσμήτορες της Βουλής προτείνονται οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας. Για γραμματείς οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Δανάη Τζίκα, Ζήσης Ζάννας και Βασίλης Τσίρκας.

Επίσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε ο Χρήστος Μαντάς και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη.

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Κώστας Αθανασίου, συντονιστής της ΕΕΚΕ ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τελικά το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 18:00).

Την πρώτη ημέρα αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στη συνέχεια διεξάγεται συζήτηση επ' αυτών και τα μεσάνυχτα της Τρίτης 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news