facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Moody's: Οι προεδρικές εκλογές αυξάνουν το ρίσκο πρόωρων εκλογών - Credit negative

"Η επίσπευση των προεδρικών εκλογών αυξάνει το ρίσκο πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών", λέει η Moody's σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου, "και αυτό είναι credit negative για την Ελλάδα(Caa1/Stable)".

Η Moody's εκτιμά ότι η εξεύρεση 25 επιπλέον βουλευτών από τους ανεξάρτητους, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι μια δύσκολη "άσκηση".

Όπως αναφέρει, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των (εκτιμώμενων) ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών για περισσότερα από 20 δισ. ευρώ το 2015(11% του ΑΕΠ).

Η έκβαση οποιασδήποτε πιθανής συνέχειας του προγράμματος της τρόικας, είναι αβέβαιη εάν προκληθούν πρόωρες εκλογές εκτιμά η Moody’s, δεδομένης της ισχύος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της αντίθεσης του κόμματος σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, που αναμένεται να αποτελέσουν τις προϋποθέσεις για οποιοδήποτε μελλοντικό πρόγραμμα.

Εαν στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου δεν βρεθούν οι 180 ψήφοι που θα εκλέξουν νέο πρόεδρο, το κοινοβούλιο θα διαλυθεί εντός των επόμενων 10 ημερών και οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι το credit negative τίθεται όσο ο διεθνής οίκος αποφασίζει για το αν θα μειώσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Εφόσον η χώρα τέθηκε υπό αρνητική παρακολούθηση, έχει πιθανότητα 50% να υποβαθμιστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news