facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μοσκοβισί για το Grexit

«Τώρα που κλείνουμε την αξιολόγηση, το πρόγραμμα, και που πηγαίνουμε σε μια αλλού είδους σχέση, με περισσότερη αρμονία, θα ήταν κρίμα να επιστρέψει το "Grexit" καθώς έχει γίνει τόσο πολλή δουλειά από την κυβέρνηση και τις ελληνικές Αρχές, τόσες προσπάθειες και τόσα οδυνηρά πράγματα» δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ευρωπαίου επίτροπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί ότι θα ήταν κρίμα για την Ελλάδα να επιστρέψει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (Grexit) καθώς, σύμφωνα με τον επίτροπο της Κομισιόν, «έχει γίνει τόσο πολλή δουλειά από την κυβέρνηση», συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα καλούν τον κ. Μοσκοβισί να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί αφήνοντας σκληρά υπονοούμενα για τη στάση του.

ΣΥΡΙΖΑ: Τι εννοείτε κύριε επίτροπε;

«Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Παραθέτουμε τι ο ίδιος ο Μοσκοβισί δήλωνε στις 8.12.2014 στην Süddeutsche Zeitung “Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη”, ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει» ανφέρεται σε non paper του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με απλά λόγια οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν από τον κ. Μοσκοβισί να διευκρινίσει αν το Grexit είναι κίνδυνος που αφορά μόνο την Ελλάδα και τους Έλληνες και γι' αυτό πρέπει να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό ή μήπως το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρεάσει όλη την Ευρωζώνη όπως δήλωνε στις 8 Δεκεμβρίου στην Süddeutsche Zeitung ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη» και άρα το Grexit είναι διαπραγματευτικό όπλο των Ελλήνων έναντι των Ευρωπαίων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news