facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σε απευθείας σύνδεση από σήμερα το Taxisnet με τις τράπεζες – Τι αλλάζει για οφειλέτες και καταθέτες

Καθημερινή ηλεκτρονική …επαφή θα έχουν από σήμερα το TAXISnet του υπουργείου Οικονομικών με τις συστημικές τράπεζες και όχι μόνο. Η «σύνδεση» επιτεύχθηκε χθες και σε αυτή τη φάση θα έχει θετικές επιπτώσεις για τους φορολογούμενους, κυρίως αυτούς που έχουν οφειλές στην εφορία.
 Με τη διασύνδεση, ο οφειλέτης που θα δηλώνει έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο, δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνει στην τράπεζα με τη βεβαίωση ανά χείρας προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Το μόνο που θα χρειάζεται είναι να συμπληρώσει τον λογαριασμό που θέλει να προστατέψει (έναν και μοναδικό ανά φορολογούμενο) στην ειδική εφαρμογή του Taxis η οποία μέχρι σήμερα λειτουργούσε πιλοτικά. Τα στοιχεία, θα αποστέλλονται από το Taxis στην ενδιαφερόμενη τράπεζα. Ποιες είναι όμως οι τράπεζες με τις οποίες έχει ήδη συνδεθεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ; Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που ενσωματώθηκε στη σχετική εφαρμογή, ενταγμένα πιστωτικά ιδρύματα είναι (από χθες) τα εξής:
  • 1. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας
  • 2. Alpha Bank
  • 3. Γενική Τράπεζα της Ελλάδας
  • 4. Attica Bank
  • 5. Τράπεζα Πειραιώς
  • 6. Eurobank Ergasias
  • 7. Πανελλήνια Τράπεζα.
Το τι σημαίνει μια τράπεζα να είναι ενταγμένη και το τι όχι, φαίνεται από τις οδηγίες που παρέχει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών:
Προσοχή : Για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, το προς εκτύπωση αποδεικτικό γνωστοποίησης / δήλωσης πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή των ειδικότερα οριζόμενων στην ΠΟΛ 1182/2014 (ΦΕΚ Β 2025). H ισχύς του άρχεται από την επομένη ημέρα προσκόμισής του στο πιστωτικό ίδρυμα. Αντίθετα, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησης του από την εφαρμογή. Το ποιοι τραπεζικοί λογαριασμοί απολαμβάνουν το ακατάσχετο και το πώς ακριβώς λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών,
fpress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news