facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι γεγονός

Για πανηγυρική διάψευση όσων αμφισβητούσαν την ανάκαμψη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν έξοδο από την ύφεση.

«Σας είχαμε υποσχεθεί ότι η χώρα θα βγει από το τούνελ της μεγάλης ύφεσης. Αυτό είναι πια πραγματικότητα. Η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη είναι γεγονός», τόνισε.

Απευθυνόμενος στους πολίτες ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι «η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς», κάτι που -όπως είπε- προβλέπουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

«Κι από την ανάπτυξη που ξεκίνησε, δεν θα μείνει κανένας Έλληνας πίσω», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «σε πείσμα της μιζέριας στην οποία κερδοσκοπούσαν πολλοί, η ελπίδα επιστρέφει. Η Ελλάδα επιστρέφει».



Ορμώμενος από τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «η ανάκαμψη άρχισε ήδη για την ελληνική οικονομία και μάλιστα με μεγαλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι».

«Πράγματι, το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, μετά από έξι επώδυνα χρόνια, ή 24 τρίμηνα, ύφεσης. Είναι η ταχύτερη ανάπτυξη για το τρίμηνο αυτό σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Κι όπως αποκαλύπτεται τώρα, ελαφρά ανοδικό ήταν για την Ελλάδα και το προηγούμενο τρίμηνο της χρονιάς», συνέχισε.

Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «όσοι αμφισβητούσαν την ανάκαμψη διαψεύστηκαν πανηγυρικά».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news