facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου επίκαιρο όσο ποτέ

Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας η εκπαίδευση ήταν αλυσοδεμένη στα δεσμά του δόγματος «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», το εκπαιδευτικό υλικό, ο τρόπος διδασκαλίας και τα πολιτικά φρονήματα των λειτουργών της εκπαίδευσης βρίσκονταν κάτω από τον αυστηρό έλεγχο της Χούντας, οι μαθήτριες και οι μαθητές ήταν αποδέκτες μιας άθλιας προπαγάνδας που ήθελε να κατασκευάσει πολίτες-πιόνια του καθεστώτος. Η πολιτική και εκπαιδευτική τυραννία που έπνιγε τη χώρα ήταν ο λόγος που χιλιάδες νέοι άνθρωποι ξεσηκώθηκαν και έχυσαν το αίμα τους. Για μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, για δημόσια, ποιοτική Παιδεία για όλους.

Την περίοδο των Μνημονίων η εκπαίδευση είναι αλυσοδεμένη στα δεσμά της τρόικα και των ντιρεκτίβων της, δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια κλείνουν, εκπαιδευτικοί απολύονται ελέω «περικοπών», ή διώκονται για τις απόψεις τους, το κουρέλιασμα του Συντάγματος και η διάλυση του νομοθετικού πλαισίου έχουν ως στόχο η Παιδεία να γίνει προνόμιο ολίγων, αυτών που έχουν τη δύναμη να πληρώσουν, αυτών που διαθέτουν την κοινωνική και πολιτική ισχύ. Η χώρα βιώνει μια πανεθνική εκπαιδευτική τραγωδία που σε λίγα χρόνια θα προκαλέσει ανυπολόγιστη βλάβη στην κοινωνία, καθώς οξύνονται ανελέητα οι οικονομικές, οι κοινωνικές και οι εκπαιδευτικές ανισότητες με τις ευλογίες των ασύδοτων δυνάμεων της αγοράς και του καπιταλισμού του καζίνο που υπαγορεύουν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο. Αν υπάρχει μια ιστορική στιγμή τις τελευταίες δεκαετίες που εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς οφείλουν να παλέψουν για το αύριο, για τις νεότερες γενιές, για την Παιδεία ως αγαθό για όλους, αυτή είναι τώρα. Το αίτημα για δημοκρατία, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία είναι επιτακτικό και παλλαϊκό.

Στον αγώνα της κοινωνίας για να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας, για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα, συντασσόμαστε και εμείς, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που έχουμε βιώσει τη βαρβαρότητα της μνημονιακής πολιτικής στο πετσί μας. Συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις για την επέτειο και στην πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία τη Δευτέρα, 17 Νοέμβρη..

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news