facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Εκλογή Προέδρου με μεγάλη πλειοψηφία θέλει ο Στ. Θεοδωράκης


Την ανάγκη να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, λέγοντας ότι ένας Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία θα είναι μία ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το 2005 είχε εκλεγεί με 279 ψήφους και του χάρισε ένα στικάκι με μία εκπομπή που είχε κάνει τότε (με προσκεκλημένο τον κ. Παπούλια) «για το πόσο σημαντικό είναι να εκλέγεται ένας Πρόεδρος με τόσο μεγάλη πλειοψηφία».

«Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι τώρα χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που να μας ενώνει, όπως μας ένωσε τότε ο Παπούλιας», πρόσθεσε.

Απαντώντας του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει και τώρα «μια πλειοψηφία τέτοια που να εκλέξει έναν Πρόεδρο που θα είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, θα ενώσει όλους τους Έλληνες».  «Και νομίζω», συνέχισε, «ότι αυτός είναι ο βασικός και ουσιαστικός ρόλος ενός Προέδρου, που δεν έχει ιδιαίτερες εξουσίες».



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε για ακόμη μία φορά «την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».  Όπως είπε, «είναι αυτονόητο ότι πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις των καιρών».


Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το 2005 είχε εκλεγεί με 279 ψήφους και του χάρισε ένα στικάκι με μία εκπομπή που είχε κάνει τότε «για το πόσο σημαντικό είναι να εκλέγεται ένας Πρόεδρος με τόσο μεγάλη πλειοψηφία».

«Το λέτε συχνά και έχετε απόλυτα δίκιο, κύριε Πρόεδρε.  Μόνο που φοβάμαι ότι ο καθένας θέλει τη συνεννόηση προς όφελός του, μιλώντας τουλάχιστον για το παλιό πολιτικό σύστημα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news