facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ντάισελμπλουμ:Υπάρχει η βούληση για στήριξη της Ελλάδας

"Όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη, τότε υπάρχει η βούληση, από την πλευρά της ευρωζώνης, να βοηθήσει" δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Jeroen Dijsselbloem, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Αυτό θα αποφασιστεί τον Δεκέμβριο" υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Pierre Moscovici δήλωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως το τέλος Νοεμβρίου.

Την ανάγκη να βρεθεί «καθαρή λύση» για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Joerg Schelling, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στην τελευταία τους συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είπαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρές λύσεις». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις με την τρόικα και με διάφορους άλλους θεσμούς. «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από το πρόγραμμα, αλλά μη με ρωτάτε πότε θα γίνει αυτό, δεν το ξέρουμε» είπε ο Schelling και πρόσθεσε ότι αναμένει την ενημέρωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και την πρόταση που θα παρουσιάσει στο Eurogroup.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Antti Rinne, τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό μπορεί να γίνει με τους υπάρχοντες πόρους και όχι με νέους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα και οι δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να της το αναγνωρίζουμε. Παράλληλα, νομίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Όχι όπως παλιά, όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Πάντως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να τη στηρίζει», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news