facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

"Καθεστώς" η διενέργεια χειρουργείων από ιδιώτες γιατρούς

Και άλλες υποθέσεις με συνταξιούχους καθηγητές που εκμεταλλεύονται πρότερη θέση τους σε δημόσια νοσοκομεία αποκαλύπτει η συνεχιζόμενη έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος έγινε στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι τρεις γιατροί, οι οποίοι δεν ανήκαν τη δεδομένη στιγμή στη δύναμή του, χειρούργησαν σοβαρό περιστατικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ιατρικής ομάδας ήταν ομότιμος καθηγητής Ιατρικής (είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από τρία χρόνια) και χειρουργεί σε ιδιωτική κλινική, όπως αναφέρεται σε επιστολή συγγενούς του ασθενούς.

Ο δεύτερος γιατρός ήταν ο γιος του καθηγητή, ο οποίος τότε δεν εργαζόταν στο νοσοκομείο, εξ ου και προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων του στο βιβλίο του χειρουργείου.

Ο τρίτος γιατρός έκανε παλαιότερα ειδικότητα στο Λαϊκό και η θητεία του είχε λήξει τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου.

Παρόντες ήταν επίσης δύο αναισθησιολόγοι και τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όχι όμως και ο διευθυντής της κλινικής.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΥΥΠ, οι τρεις γιατροί δεν είχαν λάβει καμία εξουσιοδότηση/άδεια από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Χρησιμοποίησαν χειρουργικές υποδομές δημοσίου νοσοκομείου, με χρήση και χρέωση υλικών του ιδρύματος, σε ασθενή, με συνέργεια και παρουσία εν ενεργεία μόνιμου προσωπικού. Και οι τρεις γιατροί έχουν επανειλημμένως διενεργήσει χειρουργικές επεμβάσεις στο Λαϊκό το 2013 και το 2014.

onmed

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news