facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Δημοσιεύματα για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων

Δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει στοιχεία - «φωτιά» με αναφορές σε δωρεά του παππού τους, ύψους 9.200.000 δολαρίων που… ξέχασαν να δηλώσουν στα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν προκαλέσει τεράστια αίσθηση, οι κ.κ. Αγγελόπουλοι φέρονται να έγιναν αποδέκτες δωρεάς ύψους 9.200.000 δολαρίων ΗΠΑ από τον παππού τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο, την οποία ουδέποτε δήλωσαν στο δημόσιο, αποφεύγοντας έτσι και τους φόρους επί της δωρεάς, αλλά -κυρίως- εκείνους επί του φορολογητέου εισοδήματός τους. Αν τα δημοσιεύματα επαληθευτούν, αφορούν σε φόρους εκατομμυρίων ευρώ για τη διαχειριστική περίοδο του 2001 και υποβολή ανακριβών δηλώσεων, αδικήματα που επιφέρουν ποινική δίωξη και καταδίκη. Επίσης, αναφορά γίνεται και στον τρόπο με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή τους, μέσω του πατέρα τους Κωνσταντίνου, περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ο οποίος μέχρι το 1998 φέρεται να στερούταν αξιόλογης περιουσίας και έκτοτε να μην τα δήλωσε στο δημόσιο, άρα και να μην φορολογήθηκε. Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί και αυτή η φερόμενη μεταβίβαση της περιουσίας μέσω αφορολόγητων δωρεών στον Παναγιώτη και το Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ υπογραμμίζεται και η ύπαρξη ενός τραπεζίτη που διαχειριζόταν επί μια δεκαετία στην Ελβετία, τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων της οικογένειας. Όπως σωστά επισημαίνεται, την τυχόν ύπαρξη και το μέγεθος της φοροδιαφυγής θα μπορέσουν να το αποτιμήσουν μόνο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω της έρευνας που θα πραγματοποιήσουν, καθώς τα δημοσιεύματα τονίζουν την ύπαρξη στοιχείων.

Η μεγάλη εντύπωση και τα τεράστια ερωτηματικά που έχουν προκύψει επ’ αφορμή των δημοσιευμάτων δικαιολογείται και διότι αποτελεί συνήθεια των αδερφών Αγγελόπουλων η επίκληση, (τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο αθλητικό περιβάλλον τους), της τήρησης των νόμων, της δικής τους -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους- εφαρμογής όλων των φορολογικών διαδικασιών, ενώ επίμονα επαναλαμβάνουν σε οξύτατους τόνους πόσο σημαντικό είναι για το κοινό να γνωρίζει τα των φορολογικών υποθέσεων και της διαύγειας αυτών.

Είναι το ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν καλλιεργήσει υπερβολικά την εικόνα δύο επιχειρηματιών που φωνάζουν διαρκώς υπέρ της διαύγειας και της νομιμότητας εξαπολύοντας συχνά κατηγορίες και βαρύτατους χαρακτηρισμούς για αντιπάλους τους που έχει ωθήσει πολλούς, κατόπιν όλων αυτών των διαρροών, να μιλούν για μια στάση υποκριτική από πλευράς τους, αν κι εφόσον επιβεβαιωθούν. Παρόμοια ηθικής τάξης ερωτήματα είχαν και στο παρελθόν τεθεί επ’ αφορμή του τεράστιου αριθμού απολύσεων στις οποίες είχαν προβεί στη Χαλυβουργική, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογενειάρχες να μείνουν άνεργοι

Αναμένονται με ενδιαφέρον για ένα τόσο μείζον κοινωνικό θέμα οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις τόσο των κ.κ. Αγγελόπουλων όσο –και κυρίως-των αρμοδίων αρχών.

onsports

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news