facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Παρέμβαση εισαγγελέως για τις καταγγελίες Ρακιντζή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις σοβαρότατες καταγγελίες περί ιδιότυπης ασυλίας «επωνύμων» για οικονομικά αδικήματα, όπως επίσης και για τον ρόλο της Βουλής σε διαδικασίες έως και κάλυψης διεφθαρμένων συμπεριφορών, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, τις οποίες διατύπωσε δημοσίως ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Η κ. Κουτζαμάνη ζητεί τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ειδικά για το θέμα των «επωνύμων», ο κ. Ρακιντζής κάνει λόγο για «διακριτική μεταχείριση» που τους επιφυλάσσεται, όπως λέει, μέσω της έκδοσης «βουλευμάτων που τους απαλλάσσουν των κατηγοριών». Κάνοντας ένα βήμα περισσότερο, ο γενικός επιθεωρητής μιλάει για «βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και για την εν πολλοίς ανεπάρκεια των δικαστηρίων να επιβάλουν τον νόμο, κυρίως στα οικονομικά εγκλήματα».

Κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.

attikipress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news