facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η γη τους κατάπιε τα σπίτια και το κράτος τους ζητάει τον ΕΝΦΙΑ! Αγανάκτηση στο Ροπωτό Τρικάλων - ΦΩΤΟ

Εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινά ο...ΕΝΦΙΑ. 32 σπίτια έχουν αφανιστεί λόγω κατολισθήσεων στο χωριό Ροπωτό Τρικάλων ωστόσο το κράτος ζητά από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν τον φόρο! Τι λένε στο Newsit οι αγανακτισμένοι κάτοικοι.

Ο κεντρικός οικισμός στο Ροπωτό θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ακόμη και η εκκλησία έχει υποστεί ζημιές από τις κατολισθήσεις.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Η γη έχει καταπιεί 32 σπίτια στο χωριό



Το έδαφος άρχισε να σπάει και να υποχωρεί το 2010. Οι έντονες βροχοπτώσεις από τον Δεκέμβριο του 2011 εως τον Μάρτιο του 2012 γιγάντωσαν το πρόβλημα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέρα με τη μέρα η γη κατάπινε τα σπίτια των κατοίκων που ανήμποροι έτρεχαν να σώσουν ότι μπορούσαν από το βιος μιας ολάκερης ζωής. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σήμερα 32 σπίτια έχουν αφανιστεί, 32 οικογένειες είναι στο έλεος του Θεού, άλλοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους και άλλοι μένουν σε καλύβες δίχως καν ρεύμα. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Τους ζητάνε και τον ΕΝΦΙΑ!



Οπως δήλωσε στο Newsit o πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ροπωτού, Ευάγγελος Καραδήμας "μιλάμε για 32 οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους, έχουν κυριολεκτικά ξεσπιτωθεί, έχουν χάσει τις περιουσίες τους και τώρα τους ήρθε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα. 

Δε το λέμε μόνο με θλίψη, αλλά με αγανάκτιση. Εκτός οτι δε μας βοήθησε πουθενά το κράτος για αυτή την κατολίσθηση, είναι δυνατόν να ζητάνε να πληρώσουν όσοι χάσανε τα σπίτια τους τον ΕΝΦΙΑ; Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει, δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Χάσανε τις δουλειές τους, χάσανε τα σπίτια τους, πως θα πληρώσουν; Αυτό μπορεί να το φανταστεί ο καθένας πόσο παράλογο είναι. 

Εμείς ζητάμε να εξαιρεθεί το χωριό από τον ΕΝΦΙΑ όπως έχει εξαιρεθεί η Κεφαλονια" είπε τέλος ο κύριος Καραδήμας. 

Ακούστε εδώ τη δήλωσή του στο NewsIt...

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα. Πολλοί από αυτούς ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και αν δεν βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα τους δε θα ψηφίσουν ούτε στις επόμενες. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSInewsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news