facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Πόποσκι: Μειωμένο ενδιαφέρον από τους Έλληνες για το Σκοπιανό!

«Βόμβα» ρίχνει στο Σκοπιανό με τις δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Πόποσκι ισχυρίζεται ότι η ελληνική πλευρά δεν ενδιαφέρεται για το ζήτημα της επίλυσης του Σκοπιανού.
Αυτή η βεβαιότητα του υπουργού Εξωτερικών προκύπτει λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση του ιδίου με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ
«Εννοείται ότι εκ μέρους μας τονίστηκε το ενδιαφέρον για ουσιαστικές συνομιλίες για την πρόοδο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Όσον αφορά την απάντηση, πιστεύω πως δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, επειδή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που το ελληνικό ενδιαφέρον είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο», δήλωσε ο κ.Πόποσκι σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό των Σκοπίων ότι αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας, η διεθνής κοινότητα και όλοι οι παράγοντες εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει κίνητρο και ενδιαφέρον να σημειωθεί πρόοδος στη διαδικασία.
«Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο γείτονάς μας αισθάνεται άνετα να μην καταβάλει προσπάθειες, ούτε σ' αυτό το μέτωπο, ούτε (στο μέτωπο) της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης που είναι σημαντική για ολόκληρη την περιοχή. Από την πλευρά μας, τόσο κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης όσο και κατά τη διάρκεια των άλλων διμερών συναντήσεων, εκφράσαμε ετοιμότητα να εργαστούμε σε όλους τους τομείς, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το τίμημα αυτού του τέλματος το πληρώνει η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η παρεμπόδισή μας, η οποία μας έχει επιβληθεί και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. με παραβίαση του διεθνούς δικαίου είναι κάτι που πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των άλλων χωρών που έχουν επιρροή στη διαδικασία», πρόσθεσε ο κ.Πόποσκι.
Όπως ανέφεραν πηγές από το γραφείο του κ. Ιβάνοφ, στη συνάντηση εξετάσθηκε το ζήτημα της ονομασίας και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το θέμα αυτό.
Αλήθεια μετά από τόσες προκλήσεις των Σκοπιανών εμείς εξακολουθούμε να αγνοούμε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Τι ακριβώς κάνει ο κ. Βενιζέλος στις συναντήσεις με τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο ζήτημα;
Αμφίπολη, Όλυμπος και τώρα νέα προκλητική δήλωση, που αν ισχύει, ρίχνει βόμβα στην εμπιστοσύνη και στα όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων για ένα τόσο λεπτό αλλά κομβικό ζήτημα!
Άραγε θα υπάρξει απάντηση από ελληνικής πλευράς;
newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news