facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

«Κλειδώνουν» οι 6.500 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τις 6.500 απολύσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του έτους, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει με την τρόικα.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπής ως προς την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, καθώς αυτό θα διευκολύνει συνολικά τη διαπραγμάτευση αλλά και την προσπάθεια για την επίτευξη των ελληνικών επιδιώξεων στη φορολογία.

Το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τον υπουργό στην αντιπαράθεση που έχει με το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου επιμένουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί όλη η πολιτική της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η υλοποίηση των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί θα αποτελέσει σοβαρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του κ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η «δεξαμενή» των απολύσεων αυτών θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα άτομα με πειθαρχικά παραπτώματα και όσοι παρέμεναν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις και έχει δηλώσει έτοιμος να επωμισθεί ο ίδιος το κόστος της πολιτικής αυτής, προκειμένου να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.
Εκσυγχρονισμός

Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται να καθοριστούν οι στόχοι για τον εκσυγχρονισμό σημαντικών δομών της δημόσιας διοίκησης, ενώ θα συζητηθεί και το ζήτημα των προσλήψεων στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στον τομέα της Υγείας.

Κρίσιμο θέμα παραμένει η ενδοδημοτική κινητικότητα, η οποία λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει ο κ. Αργ. Ντινόπουλος να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία από τους δήμους σε όλη τη χώρα.

Επιτροπή για το χρέος
Σε απογραφή όλων των στατιστικών στοιχείων για τη διαμόρφωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους από το 1995 έως και το 2013 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, συστήνεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ειδική επιτροπή, η οποία έχει ως αντικείμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «τη συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για την περίοδο 1995-2013».

Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία αφορούν το έλλειμμα και το χρέος της γενικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αίτημα του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προς τον υπουργό Οικονομικών από τις 15 Ιουλίου.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news