facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τι αποφάσισαν τρόικα και EuroWorking Group - Σε... πόσες δόσεις θα πάρουμε την δόση

Η έκθεση του τελευταίου ελέγχου της τρόικας παρουσιάστηκε χθες σε τηλε-συνεδρίαση του EuroWorking Group από τον Ματίας Μορς. Όλα αυτά ενόψει του αυριανού Eurogroupπου θα γίνει στο Ζάππειο και ενόψει της δημοσιοποίησής της σήμερα.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο Ματίας Μορς μίλησε με πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα και επαίνεσε την προσπάθεια να ελέγξει τα δημοσιονομικά.

Συμφώνησε με την ελληνική κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα των 2,4 δισ για το 2013 και τόνισε ότι ο στόχος για το 2014 είναι τα 2,7 δισ. Βέβαια σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει από το γεγονός ότι τα μέτρα περικοπής δαπανών, μισθών και συντάξεων υπεραποδίδουν. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που του γκρίνιαξαν για το πολυνομοσχέδιο το οποίο δεν πρόλαβαν να μελετήσουν. Εκείνος όμως το ήξερε σχεδόν απέξω και τους έλυσε τις όποιες απορίες. Όχι όλες Ο Μορς, απέκλεισε την λήψη νεων μέτρων για το 2014, ενώ για το 2015 είπε ότι θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ και για το 2016, οπότε και εκπνέει το μνημόνιο, 5 δισ. ευρώ.

Το ποσοστό υλοποίησης των δεσμεύσεων της Ελλάδας φτάνει το 90%.

Όσο για την δόση οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ εισηγήθηκαν να δοθούν:

- 6,4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο,

- 3,2 δισ. ευρώ τον Μαϊο,

-1,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, και

- 1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

Για το 1,2 δισ του Ιουνίου και το 1 δισ του Ιουλίου πρέπει η Ελλάδα να:

- Θεσμοθετήσει κώδικα αντιμετώπισης της διαφθοράς στο δημόσιο

- Μελετήσει εκ νέου τα ποσοστά κέρδους των φαρμακείων

Ο κακός Τόμσεν

Ο γνωστός μας Πόουλ Τόμσεν εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, είπε ότι για το 2014 έχει καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό αλλά για το 2015 είδε χρηματοδοτικό κενό 13 δισ!

Καλά λ. όγια δεν είχε να πει και δεν συμμερίστηκε καθόλου την θέση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία συνδέει την κάλυψη του κενού με μια ελάφρυνση του δημοσίου χρέους από τους εταίρους.

Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αφού τα έσοδα που προσδοκούσαμε από το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news