facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τσοχατζόπουλος: Ένοχος αλλά του αναγνώρισαν πρότερο έντιμο βίο...

Ενοχο για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» έκριναν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά -πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν οι δικαστικές του περιπέτειες- του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή της οκταετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.

Ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πεντέμισι ετών, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου (παραμένει στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου), όπως και τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η ποινή φυλάκισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως Κατερίνας Πιστόλη, είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, που σημαίνει ότι αν ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για τα εξοπλιστικά προγράμματα, θα μπορούσε να περάσει το κατώφλι της εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος προς την έδρα του δικαστηρίου τόνισε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του και κανείς από τους συμβούλους του δεν τον είχε ενημερώσει ότι ο νόμος από το 2003 και μετά είχε αλλάξει, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του το νεοκλασικό οίκημα που απέκτησε, ρίχνοντας ευθύνες στη λογίστρια και στον τότε δικηγόρο του.

«Καταπέλτης» ήταν ωστόσο στην πρότασή της η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου περί απουσίας δόλου. «Ο κ. Τσοχατζόπουλος απέκρυψε ηθελημένα και με δόλο την απόκτηση του ακινήτου, θεωρώντας ότι ουδείς θα ασχοληθεί μαζί του, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που είχε υποχρέωση υποβολής “πόθεν έσχες”. Δεν δήλωσε το ακίνητο για να αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων που έπρεπε να δηλωθούν» τόνισε.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news