facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Κουνήθηκε» η μισή Ελλάδα από τα 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ύδρας

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες εννιά ώρες μετά την ισχυρή σεισμικό δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής με επίκεντρο 9 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις περιοχές από την Κρήτη έως τη Θεσσαλία αναστατώνοντας τους πολίτες και δημιουργώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο δεδομένου του μεγάλου εστιακού βάθους, που υπολογίστηκε στα 110 χλμ.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, η βραδινή δόνηση είναι ο κύριος σεισμός προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Κατά τον κ. Γκανά πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στο Μυρτώο πέλαγος, περιοχή από την οποία μπορεί να προκληθούν αναλόγου μεγέθους σεισμοί.

Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ της Παρασκευής το protothema.gr με τον δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη, στην περιοχή δεν υπάρχουν ζημιές και οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι.

«Εμείς εδώ, ίσα – ίσα που τον καταλάβαμε. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί, οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news