facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στη Βουλή οι αγρότες - Εκαψαν σημαία της ελληνικής προεδρίας

Εξω από τη Βουλή κατέληξε η πορεία των αγροτών που έφθασαν από όλη την  Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για το νέο καθεστώς φορολόγησής τους και το ασφαλιστικό τους.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ακολούθησε η πορεία προς το Σύνταγμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών πρόκειται για  τη μεγαλύτερη σε όγκο συγκέντρωση  που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αθήνα, με συμμετοχή περισσότερων από 4.000 ατόμων.
Οι διαδηλωτές έφθασαν έξω από τη Βουλή περίπου στις 16.00  όπου έκαψαν μια σημαία της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιπροσωπεία των αγροτών επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά το προεδρείο απουσίαζε και οι αγρότες παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη.

Μικρή ένταση σημειώθηκε όταν μεμονωμένη ομάδα αγροτών, την ώρα που είχε αποχωρήσει ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων, επιχείρησε να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχε τοποθετήσει η ΕΛΑΣ έξω από τη Βουλή και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αγρότες από τη Βόρειο Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Το παρών έδωσαν το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της Γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας, καθώς επίσης αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην ομιλία του, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους». «Ξέρουμε», τόνισε, «πως με τα νέα μέτρα και την ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής γης σε λίγα χέρια ενώ για τους μικρομεσαίους επιφυλάσσεται ανεργία».

Με το υφιστάμενο καθεστώς είναι βέβαιος ο θάνατος του μικρομεσαίου αγρότη, υποστήριξε και έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη τα μπλόκα θα αποφασίσουν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί ο πανελλαδικός εορτασμός του Κιλελέρ για τις 9 του Μάρτη.
«Το σύνθημα "Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ", είναι σύνθημα ζωής», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής των Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Κώστας Τζέλλας, ενώ ο Γιάννης Βάγκος από το Μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας έκανε λόγο για πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση και που «οι αγρότες θα ανατρέψουν».

 Νωρίτερα το πρωί, αντιπροσωπεία αγροτών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα συναντήθηκε με τον Διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη, κατά την οποία, μεταξύ άλλων ζήτησαν το όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες να διαμορφωθεί στα 55 και τα 60 για τους άντρες, να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και να μη γίνει καμία κατάσχεση σε αγρότες για ασφαλιστικές οφειλές. Από την πλευρά του ο κ. Βεργίνης, αφού επισήμανε ότι ο οργανισμός είναι πάντα σε διάλογο με τους αγρότες, προανήγγειλε ρύθμιση για την ασφάλιση των άπορων υπερήλικων αγροτών.


iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news