facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Στη γραμμή Στουρνάρα ο "ΣΥΡΙΖΑίος" Σταθάκης: Λίγοι οι φόροι στους Έλληνες!

Νέα βόμβα έσκασε στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Σταθάκη. Σύμφωνα με "Το Βήμα" ο κ. Σταθάκης, σε χθεσινή εκδήλωση στην οποία παρέστη, έκανε λόγο για χαμηλή φορολόγηση των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν συζήτησης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζει η χώρα όσον αφορά στα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης.

Τόνισε δε πως «τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα»,για να καταλήξει αναφορικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πως «το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».

Στη φιλοσοφία Στουρνάρα

Στην ουσία της, η τοποθέτηση Σταθάκη αποτελεί ένα copy - paste της άποψης που είχε εκφράσει λίγο καιρό πριν ο Γιάννης Στουρνάρας, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει υψηλή φορολόγηση.

Για αυτή του την δήλωση ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από τους ίδιους τους υφυπουργούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η θέση της τρόικας είναι πιο ανθρώπινη και "αριστερή" από αυτή των κκ. Σταθάκη και Στουρνάρα, τη στιγμή που από την πλευρά της έχει παραδεχθεί πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξανλτηθεί. Μάλιστα, πρόκειται για μία θέση που σε γενικές γραμμές έχουν αποδεχθεί σύσσωμα τα ελληνικά κόμματα.

Η ειρωνεία Σταθάκη για τον Τσίπρα με αφορμή το επαχθές χρέος

Επίσης, κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Γιώργος Σταθάκης φρόντισε να διαφοροποιηθεί ξανά από το κόμμα του όσον αφορά στο επαχθές χρέος και την διαγραφή του. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το τοποθετεί μόλις στο 5% του συνόλου του χρέους, μία τοποθέτηση που είχε προκαλέσει την έκρηξη της Αριστερής Πλατφόρμας πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χαμογελώντας τις απόψεις του για το χρέος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μιλήσω για το χρέος πριν να έρθει ο Τσίπρας».

Εν αναμονή αντιδράσεων

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αιρετικές δηλώσεις Σταθάκη αναδεικνύουν εκ νέου την διπλή γραμμή που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το θολό τοπίο που επικρατεί στο οικονομικό πλάνο του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σίγουρα αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

zoomnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news