facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Από το ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank - Στόχος να ξαναγίνει άμεσα ιδιωτική

Από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, με την κάλυψη των 5,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την... ανακεφαλαιοποίηση του ιδρύματος.

Αυτό αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ τόσο ο πρόεδρος του ιδρύματος Τίτος Χριστοδούλου, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Νανόπουλος τόνισαν ότι άμεσος στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε η τράπεζα να επανακτήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα. Πρόσθεσαν ακόμη ότι η προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν αποτελεί κρατικοποίηση παλαιάς μορφής, καθώς δεν ισχύουν πια οι πρακτικές του παρελθόντος.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε:

1. τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της, μέσω συνένωσής τους με αναλογία δέκα (10) παλαιές κοινές μετοχές σε μία (1) νέα κοινή μετοχή (reverse split) και μείωση της ονομαστικής αξίας της νέας (προερχόμενης από το reverse split) κοινής μετοχής της σε 0,30 ευρώ.

2. την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με το ν. 3864/2010 και την υπ' αρ. 38/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, για την άντληση συνολικά 5.839 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 3.789.317.357 νέων κοινών μετοχών, με ανάληψη του συνόλου αυτών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έναντι εισφοράς ίσης αξίας ομολόγων κυριότητας του ιδίου και εκδόσεως του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news