facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κρύο ντους στον βουλευτή της Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη, από την ηρωική δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου…

Ρίχτηκε πάνω μου όλη η Τουρκιά, ε, όχι και συ κύριε βουλευτά!!!

«Αρνούμε την βράβευση από έναν βουλευτή που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας»


Η ηρωική δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, η οποία δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια από το φασιστικό σύστημα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στην ορεινή Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου.

Η Χαρά Νικοπούλου, με την ευθύτητα του λόγου και την σοβαρότητα των πράξεων που την διακρίνει, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη, «από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας» όπως η ίδια τόνισε, σκορπώντας κατ’ αρχάς την αμηχανία και εισπράττοντας στην συνέχεια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας.

Μάλιστα το επεισόδιο θα έπαιρνε έκταση αν η ίδια δεν έβαζε «νερό στο κρασί» όταν ο Σ. Κωνσταντινίδης την αποκάλεσε …Χρυσαυγήτησα!

Αργότερα, με δάκρυα στα μάτια, είπε το παράπονο της στον Στρατηγό, Φράγκο Φραγκούλη: «Ρίχτηκε πάνω μου όλη η Τουρκιά, ε, όχι και οι δικοί μας»…



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Κέλλης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, όπου τιμήθηκαν, εκτός της Χαράς Νικοπούλου, οι Δασκάλες Καραλή Σβάρνα Αρσινόη, Σταγγόλη Ανδρονίκη και Αλεξανδρή Ρούλα, η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Αθηνών, οι μαθητές που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές καθώς και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

eperiskopio

Ο Σ. Κωνσταντινίδης, σχετικά με την άρνηση της κ. Νικοπούλου

«Στο σύντομο χαιρετισμό μου εξήρα την προσπάθεια και το αγώνα της κ. Νικοπούλου παρά τις διαφοροποιήσεις και τις διιστάμενες απόψεις ακόμα και της Δ.Ο.Ε., γιατί πιστεύω, ότι τα κίνητρά της έχουν καλές προθέσεις.
Ταυτόχρονα, πιστεύω, στο απόλυτο δικαίωμα της να επιθυμεί ή όχι, τη συναναστροφή της με τον πολιτικό κόσμο και να μη θέλει να παραλάβει μια τιμητική διάκριση από τα χέρια ενός Βουλευτή.

Να υπενθυμίσω όμως, ότι δεν επέλεξα εγώ να τη βραβεύσω αλλά οι διοργανωτές, οι οποίοι μου ζήτησαν να επιδώσω τη διάκριση.
Γι’ αυτό και σεβόμενος την εκδήλωση και την άποψή της δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα.
Επειδή, βεβαίως, η αντίδραση της συγκεκριμένης κυρίας, δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά την άποψη που έχει για τις αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής, η ιστορία θα κρίνει εάν οι αποφάσεις του τελευταίου έτους θα βοηθήσουν την πατρίδα να σταθεί στα πόδια της.
Οι εύκολες λύσεις, τα μεγάλα λόγια και ο λαϊκισμός οδήγησαν το λαό και την πατρίδα μας στη δεινή θέση που βρίσκεται.
Κρίνονται λοιπόν, και ο ρόλος του πολιτικού και ο ρόλος του εκπαιδευτικού.
Ας γνωρίζει όμως, ότι κρίνεται ταυτόχρονα και ξεχωριστά από το επάγγελμα ή την ιδιότητα, ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά και η ευπρέπεια του καθένα μας.
Μπροστά στην εφήμερη δόξα των «ηρώων» του λαϊκισμού, επιλέγω το σεβασμό σε όλους τους πολίτες, οποιαδήποτε άποψη και να έχουν, δίνοντας τη μάχη στο πλευρό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα του αύριο».

Από το Πολιτικό Γραφείο

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news