facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο στις φυλακές Κορίνθου - Υπάλληλοι έβαζαν «χέρι» στα ταμεία των κρατουμένων

Μεγάλο σκάνδαλο στα οικονομικά των φυλακών Κορίνθου φέρεται να έχουν ανακαλύψει οι ελεγκτές του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς όπως προέκυψε μετά από καταγγελίες, τουλάχιστον δύο διοικητικοί υπάλληλοι έβαζαν «χέρι» στα ταμεία των φυλακών, αλλά και στα χρήματα που προορίζονταν για την διατροφή των κρατούμενων.

Η αρπαγή των ποσών μάλιστα, προκάλεσε προβλήματα στη σίτιση των τροφίμων, με αποτέλεσμα να γίνονται τους τελευταίους μήνες εθελοντικές προσφορές τροφίμων από κατοίκους της Κορίνθου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε στο «Βήμα» για «μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, δείγμα της ασυδοσίας που υπάρχει σε πολλές φυλακές της χώρας από την πλευρά των κρατικών υπαλλήλων».

Οι πρώτες καταγγελίες ότι «στις φυλακές Κορίνθου υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες» καταγράφηκαν προ αρκετών μηνών, ύστερα από εκμυστηρεύσεις εμπόρων που τροφοδοτούσαν με τρόφιμα το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι ξαφνικά το ταμείο της φυλακής άδειασε και αυτοί έμεναν απλήρωτοι. Προέκυψε επίσης ότι δεν γίνονταν οι τριμηνιαίοι οικονομικοί απολογισμοί από τους διαχειριστές των φυλακών και τα λογιστικά βιβλία ήταν όλα «ανοικτά».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news