facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πόσο θα αμείβεται ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ

Ο Χρήστος Σκλαβούνης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αυξημένες αρμοδιότητες με υποχρέωση συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα αλλά και σημαντικά υψηλότερες απολαβές προβλέπονται, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, για τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστο Σκλαβούνη (μέχρι πρότινος στέλεχος της UBS με βάση το Λονδίνο και στη συνέχεια την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα). Αναφέρουν ότι θα λαμβάνει 175.000 ευρώ τον χρόνο αντί για 100.000 ευρώ το χρόνο που αμειβόταν ο προκάτοχός του.

Οι ίδιες πηγές αιτιολογούν τις αυξημένες αποδοχές ως αναγκαίες για να διασφαλιστεί αυτή τη φορά ότι ο επικεφαλής του ΤΧΣ θα έχει συνεχή παρουσία στην Ελλάδα αλλά και στα καθήκοντά του στο Ταμείο. Αναφέρουν μάλιστα ως αιτία της αποχώρησης του προκατόχου το αίτημα του υπουργού Οικονομικών να έχει συχνότερη παρουσία στην Ελλάδα και να μειωθούν στις 80.000 ευρώ οι αιτήσεις απολαβές του.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news