facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αναβαθμίζει την Ελλάδα σε «B-» η Fitch

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup. Συγκεκριμένα, ο οίκος αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC προηγουμένως, με «σταθερή» προοπτική.

Η απόφαση της Fitch αντανακλά την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα στις προσπάθειες για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και στην απομάκρυνση του κινδύνου για έξοδό της από την ευρωζώνη.

«Το τίμημα ήταν υψηλό όσον αφορά την απώλεια της παραγωγικότητας και την άνοδο της ανεργίας και η ικανότητα ανάκαμψης τελεί ακόμη υπό αμφισβήτηση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

«Μολαταύτα, η απομείωση του κρατικού χρέους και η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων έχουν ωθήσει σε υψηλό τριετίας το οικονομικό κλίμα που καταγράφει η κεντρική τράπεζα και ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει», προσθέτει ο Fitch.

Η προοπτική της αξιολόγησης παραμένει σταθερή, δηλώνει ο οίκος Fitch. Ο οίκος προβλέπει για φέτος μικρότερη από το προβλεπόμενο ύφεση, στο 4,3%, ενώ για το 2014 πιθανολογεί ισχνή ανάκαμψη σε συμφωνία με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news