facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Έρευνα του ΣΔΟΕ από το Κρανίδι μέχρι και τις… Βρετανικές Παρθένους Νήσους!

Εντολή στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει στοιχεία που αφορούν σε εξωχώριες (off-shore) εταιρίες στις Βρετανικές Παρθένους νήσους, που έχουν δραστηριότητα στην Ελλάδα, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις -όπου ήταν δυνατόν- και συγκεντρώνει πληροφορίες, προκειμένου να προχωρήσει στον εντοπισμό όσων κρύβονται πίσω από τις εταιρίες αυτές.

Παράλληλα ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος των off-shore που υπάγονται στις ΔΟΥ Κρανιδίου και Κύμης από την Μονάδα Ελέγχου Προσώπων Μεγάλου Πλούτου.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο τη φορολογική διοίκηση, στο επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει (μέχρι τέλους του μηνός πιθανότατα) στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, θα εμπεριέχονται νέες διατάξεις για την φοροδιαφυγή και ειδικές διατάξεις με τις οποίες η φορολόγηση των εξωχωρίων εταιρειών θα γίνεται στη χώρα «πραγματικής διοίκησης», δηλαδή στην Ελλάδα, ασχέτως αν αυτές έχουν σηκώσει «σημαία ευκαιρίας», κατά το πρότυπο άλλων νομοθεσιών (Controlled Foreign Corporations).

Παράλληλα προχωρούν και «άλλου τύπου» διασταυρώσεις και έλεγχοι κατά της υψηλής φοροδιαφυγής. Nέου τύπου κριτήρια για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων προανήγγειλε, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Με βάση το νέο σύστημα που καθιερώνεται όλες οι δαπάνες, τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικές καταθέσεις των φορολογούμενων θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των φορολογητέων εισοδημάτων τους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση στην παραγραφή ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news