facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Έως 15 Μαΐου θα πρέπει να συνεχιστεί η καταβολή επιδόματος γάμου

Το επίδομα γάμου προβλέπεται για όσους αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η Σύμβαση έληξε στις 14 Φεβρουαρίου, και συνεπώς, όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, βρίσκεται στο στάδιο της τρίμηνης μετενέργειάς της.

Έως τις 15 Μαΐου θα πρέπει οι εργοδότες να συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος γάμου, το οποίο προβλέπεται για όσους αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έληξε στις 14 Φεβρουαρίου, έναν χρόνο έπειτα από την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός, και βρίσκεται στο στάδιο της τρίμηνης μετενέργειάς της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης και συνεχίζει και το δικαστικό αγώνα.

Παρομοίως ο ΣΕΒ σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με την νομοθεσία (ΠΥΣ 6/2012), μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news