facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Spiegel: Ανίκανες οι ελληνικές εφορίες

Κατακεραυνώνει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό της Ελλάδας το γερμανικό περιοδικό Spiegel, υπό τον τίτλο «Ανίκανοι εφοριακοί».

«Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε εσωτερική τους έκθεση», σημειώνει το περιοδικό.

«Ως εκ τούτου οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές. Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα: Εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση».

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συσταθεί είναι αναποτελεσματικές και καταλήγει: «Ακόμα μια κατηγορία: 130 εφοριακοί, οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, καλύφθηκαν από συναδέλφους τους. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι κρίθηκαν «ανεπαρκείς» και «μεγάλοι σε ηλικία».

dealnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news