facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πατραϊκός: Και η Ολλανδική Shell ενδιαφέρεται για το πετρέλαιο

Εκδήλωσε ενδιαφέρον ν' αγοράσει τα στοιχεία από τις γεωφυσικές έρευνες

Ένας ακόμα πετρελαϊκός κολοσσός, η Ολλανδική Shell εκδηλώνει ενδιαφέρον να αγοράσει τα στοιχεία από τις γεωφυσικές - σεισμικές έρευνες που ολοκλήρωσε στο Ιόνιο και στην Κρήτη το πλοίο Nordic Explorer της Νορβηγικής εταιρείας PGS.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι υπάρχουν πράγματι βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη αξιοποίησιμων υδρογονανθράκων στον Πατραικό, στο Κατάκολο, στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Όπως έχει γράψει το thebest.gr ήδη δύο από τους κορυφαίους ομίλους εξόρυξης υδρογονανθράκων διεθνώς, η γαλλική Total και η αμερικανική ExxonMobil, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν στοιχεία από τα σεισμικά δεδομένα. Τώρα προστίθεται και η Shell.

Το αν το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων για έρευνες υδρογονανθράκων θα μετουσιωθεί τελικά και στην πράξη, θα είναι γνωστό προς τα τέλη του έτους ή τους πρώτους μήνες του 2014, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων της PGS.

Την ίδια περίοδο άλλωστε προγραμματίζεται από την κυβέρνηση και η χάραξη των οικοπέδων μαζί με τη προκήρηξη του πρώτου γύρου των παραχωρήσεων.

Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, τότε το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα κατακυρωθούν σε εταιρείες οι περιοχές και θα ξεκινήσει τα προγράμματα ερευνητικών και εκτιμητικών γεωτρήσεων που εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι το 2018-2019.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news